Естетичен център „Адеа” е оборудван с диодните лазери SAPPHIRE LS-1200 и Elysion–pro. Лазерната епилация е метод за трайно решаване на проблема с нежеланото окосмяване. Този метод превъзхожда всички останали,защото се постига с няколко процедури, безболезен е и не причинява дискомфорт.

Клиентът трябва да бъде обръснат един или два дни преди процедурата, освен в областта на лицето, където препоръчваме космите да се изрязват с малка ножичка. По време на терапията както служителят, така и клиентът използват задължително защитни очила!
Кожата трябва да бъде чиста,без полагане на крем или грим, за областта на лицето, тъй като такива продукти увеличават шанса за рефлекс по време на процедурата. Интервалът между сесиите и тяхната продължителност варира в зависимост от зоната. Наше задължение е да изготвим Вашата индивидуална терапия. Броят на процедурите, които се изискват за постигане на 90 % трайно премахване на окосмяването са между 4 и 8 процедури. и зависи от цвета на окосмяването, фототипа на Вашата кожа и областта, която засяга епилацията.След сесиите при нужда се прави поддържаща процедура веднъж годишно.

Ние от студио „Адеа” ще ви дадем индивидуални инструкции за поддържане на Вашата кожата след терапия с диоден лазер.

Растежът на космите е цикличен и асинхронен процес. Косменият цикъл представляват редуване на процеси на регрес и регенерация и продължава през целия живот на човека.
Различават се следните последователни фази на космен цикъл:

 • Анаген (растеж)
 • Катаген (регресия)
 • Телоген (почивка)

В анагенна фаза папилните клетки се съединяват с основата на космения фоликул,като така се задейства растежа на косъма. По време на фазата на катаген растежа на косми изведнъж спира и настъпва програмирана клетъчна смърт на всички структури на космения фоликул, с изключение на малка част от епителните клетки, които ще дадат началото на следващия косъм. По време на фазата на телоген се достига най-ниското ниво на делене и биохимична активност на клетките. Тази фаза се нарича още фаза на почивка. Лазерната епилация премахва окосмяването по селективен начин,атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез високоенергйини импулси с определена дължина на вълната, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул като запазва околните структури : епидермиса и дермата.
По време на катаген и телоген лазерната епилация е неефективна, тъй като енергия не достига до корена на косъма. Ето защо колкото повече косми са в анагенна фаза, толкова повече ще бъдат засегнати и повлияни по време на процедурата.

Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време. Освен това състоянието на кожата се подобрява :

 • Кожата става гладка и мека
 • Премахват се така наречените „обърнати косми“
 • Подобрява се състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н.

 

 • Да, енергията е насочена само към косъма, не се засягат кожата или вътрешни органи.
 • Манипулацията е напълно безболезнена и толерантна към кожата
 • Страничните ефекти са минимални или никакви в зависимост от типа кожа. Най-често се появява зачервяване, което преминава бързо.

 

Лазерната епилация НЕ се препоръчва в следните случаи:

 • Бременност и кърмене
 • Екземи
 • Дерматити
 • Хепатит
 • Диабет
 • Абсолютни противопоказания са остри инфекции,вкл. херпес
 • Рак

Не се третират зони с татуировки, поради риск от повреждането им. Процедурата може да се прави в зона, която се намира най-малко на 2,5 см. от татуировката.

Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

 

Манипулацията е безболезнена и е толерантна към кожата. Благодарение на охлаждащата система “crystal freeze” кожата e защитена от високи температури. Тези, които се подлагат на процедурата, усещат леко загряване и леко боцкане, но това е по-скоро търсен ефект. Като цяло процедурата е безопасна и комфортна.

 

Броят на процедурите зависи от Вашия фототип , пол, зоната за третиране и спецификите на всеки клиент. Такива специфики могат да бъдат : генетична предразположеност към повишено окосмяване, променен хормонален фон при бременност и кърмене, пубертет, климактериум, хормонални заболявания , прием на хормонални медикаменти, противозачатъчни препарати. Те се определят от Вашият специалист. Лазерната епилация унищожава единствено косми, които са в анагенна фаза (т.е. косми с „корен“).

В човешкото тяло едва 20-30% от космите са в тази фаза, това е и причината да се правят  повече от една процедури. Обикновено броят им варира между 6-10.

 

 

Интервалът между процедурите е свързан с анагенната фаза на растеж на космите в различните части на тялото, а именно:

 • За зоната на лицето (чело, скули, бакенбарди, горна усна, брадичка, врат, тил ) интервала е 30-40 дни.
 • За зоната на торса (ръце, подмишници, гърди, гръб, корем, интим, седалище) интервала е 45-60 дни.
 • За зоната на краката (бедра , подбедрици, стъпала) интервала е 60-90 дни.

 

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат към обичайните си занимания веднага след процедурата. Манипулацията не нарушава целостта на кожата и не я травмира.

 

Няма възрастови ограничения. При тийнейджърите са необходими повече процедури във времето, поради факта , че те не са завършили пубертетното си развитие т.е. не са се появили всички косми. Единствено неподатливи на третиране с лазерна епилация са белите косми просто защото те не съдържат меланин.

 

За да има максимален ефект лазерната епилация е много важно космите да не са били отскубвани не по-малко от месец за лицето и два месеца за тялото. Целта е максимален брой косми да са в анагенна фаза на растеж.

 • Избягвайте излагане на слънце или солариум зоната за третиране поне 2-3 дни.
 • Не използвайте ексфолианти  минимум 10 дни преди процедурата
 • Препоръчва се една седмица преди процедурата да не се използват лосиони за изкуствен тен.
 • Обръснете или подстрижете космите в зоната вечерта преди деня на процедурата.
 • В деня на лазерната епилация не нанасяйте лосиони или друга козметика в зоната.

 

 

След лазерната епилация коренът на косъма и неговата външна част изгарят. През следващите дни се осъществява избутване на подкожната част на косъма , което се проявява с появата им на повърхността на кожата имитирайки растеж. Опадането им започва след 10-ия ден и продължава около две седмици.

Ефектът от лазерната епилация се наблюдава още след първата процедура и се изразява в редуциране на броя на космите и забавяне на техния растеж в третираната зона. По време на втора и трета процедура  е възможно окосмяването да се засили. Това е така, защото се стимулира растежа на т. нар. „заспали космени фоликули“, които са били във фаза на покой. С всяка следваща процедура космите ще се редуцират до пълното им изчезване. При необходимост се правят поддържащи процедури едн път годишно.

 • Избягвайте излагане на слънце/солариум  третираната зона поне 3 дни след процедурата.
 • С цел превенция се препоръчва използването на висок фактор слънцезащитен крем в 3-дневния период.
 • Не прилагайте методи за епилация чрез отскубване (епилатори, кола маска, пинсети) между сесиите, само бръснене.

 

 

НАШИТЕ ПРОЦЕДУРИ

0%
НАМАЛЕНИЕ

Лазерна епилация на цяло тяло

Промоционална цена от 260 лева за процедурата